Thierry Triolet är ett litet familjeägt champagnehus beläget i byn Bethon.

Vinodlingarna ligger i distriktet Côte de Sézanne i den södra delen av champagneregionen, där vingårdarna producerar fantastiska Chardonnaydruvor.

Champagnehus Thierry Triolet odlar sina druvor på egna odlingar och har producerat utmärkta och prisvinnande champagner sedan 1960-talet.

Druvorna hanteras noggrant från skörd till källare vilket ger en perfekt spårbarhet och kontroll över hela champagneproduktionen. Produktionen är småskalig och tillgången till dessa fantastiska champagner är därmed begränsad.

Text divider
Thierry Triolet Cuvée de Réserve Brut
349 kr
Nr 70689

Cuvée de Réserve Brut

Cuvée de Réserve Brut är gjord av enbart Chardonnaydruvor och är således en Blanc de Blancs. Den har en gyllene färg med fina bubblor. Smaken är frisk med markerad fruktsyra och inslag av gräs och äpplen.

Textavdelare
Thierry Triolet Grande Réserve Brut
399 kr
Nr 74243

Grande Réserve Brut

Grande Réserve Brut är gjord av enbart Chardonnaydruvor och är således en Blanc de Blancs. Smaken är frisk med inslag av menthol, rostat bröd, nötter och rök.

Textavdelare
Thierry Triolet Les Vieilles Vignes Brut 2016
599 kr
Nr 71317

Les Vieilles Vignes 2016

Les Vieilles Vignes 2016 Brut är en exklusiv årgångschampagne gjord av utvalda Chardonnaydruvor från de äldsta rankorna på vingården. Dessa rankor producerar de smakrikaste druvorna och är minst 40 år gamla.

Les Vieilles Vignes är en Blanc de Blancs som har fina inslag av citrus och mineral samt har en gyllene färg med fina bubblor. Denna champagne finns endast i en mycket begränsad upplaga.

Subscribe button
Arrow miniature